Пропао још један састанак о јавном градском превозу у Бањалуци, нови разговори у понедјељак

Јелена Танацковић
Foto: Ј.Т.

БАЊАЛУКА - На састанку градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића са руководством градских одбора странака које учествују у раду Скупштине града у вези са функционисањем јавног превоза на подручју града није се постигло конкретно рјешење.

Станивуковић је након састанка новинарима рекао да се аутобуске карте неће продавати до нове сједнице која ће бити одржана 29. јуна.

- За јавни превоз до сада смо дали више од два милиона КМ и немамо више ни марке - каже Станивуковић и додаје да ће у понедјељак све странке доћи са новим ставом.

Како каже, има подршку ПДП-а, СДС-а, Покрета "Бањалука зове", СПС-а и Демоса, који имају једнаке ставове.

- Остаје став СНСД-а, Уједињене Српске и Социјалистичке партије. Ми превознике не можемо натјерати да возе, долазимо у ситуацију да знамо гдје лежи терет одговорности - рекао је Станивуковић.

Додаје да, ако у понедјељак не буде одговора, Бањалука је препуштена људима који не схватају ову ситуацију.

Станивуковић је истакао да ће превозници трпити губитке али не огромне као до сада.

- Имамо великих проблема са линијама које саобраћају према платоу Мањаче, јер превозник "Алдемо" жели да раскине уговор. Дошли смо у ситуацију да ће стотину радника остати без посла уколико не нађемо рјешење - казао је Станивуковић.

Додао је да превоз ради, ради општег јавног интереса. Истиче да град нема средстава и да исплати превознике.

- Не можемо даље, није све усаглашено. Неки људи немају ни ставове својих странака и разумијем их - казао је Станивуковић.

Директор "Аутопревоза" Дејан Мијић рекао је да су наговјештаји за понедељак обећавајаући.

- Немамо више воље ни жеље да уђемо у процес обуставе саобраћаја. Кредитна средства која смо подигли, потрошили смо за финансирање градског и приградског превоза. Градоначелник је обећао да ће пронаћи средства да се исплати разлика по одлуци Скупштине за јун. Нови цјеновник би требало да дође на Скупштину. Показали смо намјеру да не иду цијене онолико колико би требало, а да град субвенционише све приградске линије и дио градских које нису рентабилне - казао је Мијић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана