Пројекат за доступније услуге особама са сметњама у развоју

Срна
Пројекат за доступније услуге особама са сметњама у развоју

БАЊАЛУКА - Градска развојна агенција Бањалука представила је на видео-конференцији пројекат “Побољшање доступности и приступачности здравствених и социјалних услуга ради побољшања квалитета социјалне укључености за дјецу и младе са сметњама у развоју”, који финансира ЕУ кроз програм прекограничне сарадње Хрватска-БиХ-Црна Гора 2014-2020.

Из Градске развојне агенције наводе да су циљеви пројекта побољшање доступности и приступачности здравствених и социјалних услуга, те квалитета социјалне укључености и образовања дјеце и младих са сметњама у развоју.

Циљеви пројекта су и успостављене нове услуге за дијагностику и набавка нове опреме за рад са дјецом и младима са сметњама у развоју, обука лица која раде са овом популацијом, те успостављање сарадње и размјене знања и информација.

Реализација пројекта ће трајати до 31. децембра наредне године, а укупна вриједност је 575.000 евра.

Градска развојна агенција Бањалука је носилац пројекта, а партнери су Центар “Заштити ме” Бањалука, Центар за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора Бањалука, Основна школа “Воштарница” из Задра и Ресурсни центар за дјецу и младе из Подгорице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана