Почела сједница Скупштине града Бањалука, у фокусу санација рупа и пасареле

Јана Кезић
Foto: A. Чавић

БАЊАЛУКА - Актуелним часом, након 50 минута кашњења, почела је 21. сједница Скупштине града Бањалука, а очекује се да ће власт и опозиција највише дискутовати о првим тачкама дневног реда – кадровским питањима и измјенама регулационог плана.

Кадровска питања су друга тачка дневног реда, одмах након запсиника с прошле сједнице, а између осталог предвиђено је именовање директора Градске развојне агенције и Центра за предшколско васпитање и образовање.

Одборник Покрета Бањалука зове Саша Лазић је на почетку актуелног часа „потегао“ питање санације ударних рупа.

-Шта су то грађани криви да се санације рупа не раде? У Суботичкој улици није проблем ни макадам. Проблем су ове рупчаге, бар да се нешто наспе - рекао је Лазић и показао фотографије рупа у насељу Старчевица.

Јелена Кос из Одсјека за саобраћај и путеве је поручила да су упознати са стањем, као и да одборник Лазић мора да узме у обзир буџет, на шта је Лазић рекао да га је баш брига за буџет.

-Како вас није срамота? Што сте дали 60.000 марака на циркус овај овдје, што нисте за рупе. Ја нисам себи тражио да мени у кући урадите - рекао је Лазић, те додао да рупе требају бити примарне.

Одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука Срђан Амиџић је поставио питање шта је са санацијом пасареле у насељу  Старчевица.

- Лијепо вријеме је дошло, али не видим да је санација пасареле почела као што је то и најављено. То је страшно - рекао је он.

Дуже радно вријеме

Шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић каже да од 13. до 23. априла треба да се продужи радно вријеме угоститељских објеката.

 - Градоначелниче размислите да се у вријеме турнира продужи радно вријеме угоститељских објеката, јер ће град бити пун туриста - рекао је Топић.

Градоначелник Драшко Станивуковић је рекао да су о томе већ размишљали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана