Почела реконструкција локалног пута према Доњим Колима

Ј. Са.
Foto: Град Бањалука

Почела је реконструкција локалног пута Буквалек – Доња Кола – Дедић Локва – Суботица, чиме ће мјештанима бити олакшана свакодневица и побољшани услови живота.

Радове прве фазе који обухватају рехабилитацију дијела улице Манастира Гомионице, обишао је градоначелник Драшко Станивуковић са сарадницима, који је поручио да је почела реализација још једног приоритетног и значајног пројекта.

-Како смо и рекли почетком августа, тако сада и започињемо реконструкцију овог пута. Овај километар пута је веома значајан и како сте могли чути од мјештана, овдје нико деценијама није ни долазио, а камоли нешто радио на овом подручју – нагласио је он.

Напоменуо је да крајем августа или првим данима септембра почиње још један милионски пројекат из области водоснабдијевања.

-Ријеч је водоснабдијевању на подручју Доњих Кола, гдје више деценија несташица воде мучи ово подручје, посебно у љетном периоду. Пројекат ће трајно ријешити овај проблем – истакао је градоначелник.

Према његовим ријечима, заједно са водом, путем, расвјетом и другим иницијатвима које су мјештани покренули – укупно милион КМ биће уложено у Доња Кола.

Градски менаџер Бојан Кресојевић казао је да нова градска администрација оријентисана на рјешавање проблема наших грађана, што показују и ови радови на путу према Доњим Колима.

-Током овог тешког сушног периода били смо на располагању мјештанима Доњих Кола и преко 2.000 кубика воде смо доставили цистернама, што је више него што је годишње достављано воде за цијелу Бању Луку – навео је он.

Казао је да се наредне седмице завршава тендер за избор извођача радова на градњи водовода, те уколико све процедуре успјешно буду окончане радови у Доњим Колима требало би да почну крајем августа.

-Планирана је градња резервоара, али и продужавање линије водоснабдијевања за шта ће бити издвојено око 700.000 КМ – казао је он.

Најавио је да ће бити ријешени и други пројекти, од којих су неки већ реализовани попут уређења игралишта у Доњим Колима, крпљења ударних рупа, рјешавање имовинско-правних односа за уређење пута у Улици Манастира Гомионица, а све како би се обезбиједио пристојан живот мјештанима овог краја.

Мјештанин Изет Башић изразио је задовољство почетком обнове пута у Улици Манастира Гомионица.

-Од рата до сада овдје метла и лопата нису дошле. Ово је први пут како се нешто ради и зато хвала градоначелнику. Овај дио је био увијек запостављен, без свјетла, без пута. Зато смо сада презадовољни – закључио је он.

Радови на реконструкицији локалног пута Буквалек – Доња Кола – Дедић Локва – Суботица, прве фазе, вриједни су 210.000 КМ. Извођач предузеће „Козарапутеви" има рок од 60 дана да их оконча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана