Одрони пред кућама, бујица однијела асфалт: Мјештани бањалучког насеља Обилићево збрајају штету (FOTO/VIDEO)

ГС
Посљедице поплаве
Foto: В. ТРИПИЋ | Посљедице поплаве

БАЊАЛУКА - Јучерашње невријеме у Бањалуци, велики доток воде донио је и бујичне поплаве, које су погодиле многа насеља, а међу њима и Обилићево, које јутрос сумира штету.

Бујице су изазвале одроне, који су близу кућа, а налети воде однијели су дијелове асфалта, јавља РТРС.

Мјештани кажу да је ово невријеме направило веће штете него и велика поплава која је била 2014. године.

Ускоро о стању инфраструктуре након поплава

Представници Комисије за стамбено-комуналне послове и послове саобраћаја Скупштине града Бањалука одржаће данас конференцију за новинаре о тренутном стању инфраструктуре проузрокованом поплавама у неким насељима.

Конференција ће бити одржана у насељу Обилићево (Поток) са почетком у 11.30 часова. Невријеме, које је јуче поподне захватило Бањалуку, проузроковало је изливање бујичних вода у насељима Старчевица и Обилићево.

Поплављене су поједине гараже у стамбеним зградама и подруми. Саобраћај је био отежан у улицама Старог Вујадина и Стевана Булајића, а у бањалучком насељу Поток дошло је до појаве клизишта. Оштећен је и коловоз.

 

 

 

Ватрогасци имали 23 интервенције

Бањалучка ватрогасна бригада имала је 23 интервенције након јаке кише која је јуче поподне захватила град, а тим за хитне интервенције Цивилне заштите ће и данас пратити ситуацију на терену и поступати по пријави грађана, саопштено је из градског Одсјека за послове Цивилне заштите.

Од 23 интервенције 16 се односи на испумпавање воде из кућа и подрума у појединим улицама, те седам техничких интервенција на подручју мјесних заједница Обилићево и Старчевица. Из Одсјека посјећају да је у Бањалуци јуче због великих количина падавина дошло до изливања бујичних потока у појединим дијеловима града због чега је ангажован Тим за хитне интервенције, који је од јуче на терену.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана