Одборници у градској скупштини основали Народни покрет "Бањалука зове"

A.С.
Одборници у градској скупштини основали Народни покрет "Бањалука зове"

БАЊАЛУКА - Народни покрет "Бањалука зове" који су основали одборници у Скупштини града Саша Лазић и Мирна Савић-Бањац данас је у Банском двору одржао прву конвенцију, којом је озваничен почетак рада новог субјекта на политичком небу Бањалуке.

На конвенцији је потврђено да ће руководство чинити трочлано предсједништво које ће чинити Савић-Бањац, Лазић и Дражен Милосављевић, а како су истакли они ће у Бањалуци дјеловати као опозициони покрет.

- Настављамо са политичким активизмом како кроз одборничко дјеловање у Скупштини града, али и кроз рад на терену, округле столове, а у плану је да иницирамо и укрупњавање опозиције у Бањалуци, како бисмо однијели побједу на наредним изборима - казао је Лазић.

Одборница Мирна Савић-Бањац казала је да у ову причу улазе потпуно неоптерећено и без икаквог притиска.

- Показали смо да не патимо од функција, да нисмо поткупљиви и да никоме не одговарамо. Настојаћемо да своје способности и знање покажемо када дођемо на власт - казала је Савић-Бањац.

Покрет још званично није имао разговоре са другим политичким партијама, али како су истакли они ће дјеловати као опозиција актуелној власти и радиће на томе да на наредне локалне изборе изађу са заједничким кандидатом за градоначелника и да ће настојати да јединствено промјене власт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана