Oд 2. новембра нова линија градског превоза

Срна
Oд 2. новембра нова линија градског превоза

БАЊАЛУКА - У Бањалуци ће од понедјељка, 2. новембра у функцији бити нова линија градског превоза Лауш-Паралела-Центар-Зелени мост, речено је у бањалучком Одјељењу за саобраћај и путеве.

Шеф Одсјека за саобраћај Славко Давидовић рекао је да су новим уговором са превозницима у Бањалуци, који ступа на снагу почетком године, предвиђене одређене корекције у трасама линија, као и увођење ове нове градске линије која ће носити ознаку “број седам”.

Он каже да ће аутобуси на овој линији саобраћати улицама Јованке Г. Змијањке, Владика В. Настића, новоизграђеном саобраћајницом /паралелом/, Зеленгорском, затим Улицом Ранка Шипке, кроз центар до новог зеленог моста и Фабрике обуће “Бема”.

“На овај начин ће се остварити веза Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске са насељима Лауш, Кочићев вјенац, Обилићевом и Домом стараца, с једне стране, а са друге, повећава се број полазака односно боља повезаност УКЦ-а са централном градском зоном и увезивање са осталим линијама јавног превоза”, рекао је Давидовић.

Према његовим ријечима, у почетној фази, аутобуси ће саобраћати на сваки сат времена, а у зависности од броја путника планирано је и увођење додатног броја полазака.

Он је додао да су услови за организовањем нове линије јавног превоза путника створени након реализације великих инфраструктурних пројеката, у овом случају изградњом “паралеле” у насељу Лауш и зеленог моста.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана