На дигиталном туристичком водичу у центру Бањалуке приказан порно снимак, полиција тражи кривца

ГС
На дигиталном туристичком водичу у центру Бањалуке приказан порно снимак, полиција тражи кривца

БАЊАЛУКА - На дигиталном туристичком водичу на Тргу Крајине у центру Бањалуке синоћ је објављен снимак порнографског садржаја умјесто реклама.

Многи грађани су били затечени када су видјели снимак.

У Градској управи  кажу да је ријеч о дигиталном туристичком водичу Туристичке организације, о чему су исти и обавијештени, преноси Српска инфо.

– Тренутно се ради на утврђивању узрока овога проблема, а садржај је уклоњен. Надлежне службе утврђују да ли се радило о хакерском нападу, вирусу или неком другом проблему програма. Извињавамо се свим грађанима који су доживјели непријатност, те обавјештавамо јавност да ће се у што краћем временском року утврдити да ли се радио о намјерном скрнављењу града, проблему програма или је узрок нешто треће – поручили су из Градске управе.

Туристичка организација града Бањалука изразила је жаљење због непримјерених порно садржаја који су се појавили на дигиталном туристичком водичу у центру града и истакла да је жртва случајног или намјерног хакерског упада у систем, о чему је, кажу, обавијештена и бањалучка полиција.

Градска Туристичка организација поручила је да ће предузети потребне мјере како се не би дешавали овакви "упади у систем туристичке веб-презентације" која се налази на таблету, пренијела је Срна.

Више детаља ће бити објављено по завршетку истраге, наводи се у саопштењу.

Из Туристичке организације су навели да ће остати посвећени обогаћивању садржаја дигиталног туристичког водича, али ће од сада начин уноса садржаја бити измијењен.

- Брине и чуди чињеница да су овакви афирмативни и лијепи садржаје изложени агресивним сајбер нападима - навели су у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана