Мјесечне карте за јун важе и за посљедњу седмицу маја, од понедјељка прилагођени љетни режим полазака

ГС
Мјесечне карте за јун важе и за посљедњу седмицу маја, од понедјељка прилагођени љетни режим полазака

БАЊАЛУКА - С обзиром на то да се привредна и остала дјелатност на подручју града Бањлука враћа у функцију, да је укинуто ванредно стање и полицијски час, од понедељка 25. маја, јавни превоз путника ће функционисати са љетњим режимом редова вожње који ће на одређеним правцима бити прилагођен тренутној епидемиолошкој ситуацији.

Такође, у понедјељак почиње продаја свих врста мјесечних карата, а путници ће са купљеним картама за јун моћи користити јавни превоз и посљедње седмице маја која је испред нас.

Укупан број полазака који ће у понедјељак моћи користити грађани износи на градским линијама око 800, а на приградком подручју преко 150, и више нема рестрикција полазака у појединим дијеловима дана. Први поласци ће бити од 5.30-6.00 часова, а задњи око 22.30, у зависности од линије.

Поступајићи по препоруци Института за јавно здравство, апелујемо да у вријеме када радници користе превоз за долазак на посао и повратак са посла кући, превоз не користе друге категорије становништва.

У циљу заштите путника и возног особља од преношења вируса, путници треба да се понашају у складу са препорукама здравствених институција, а аутобуси ће бити као и до сада редовно дезинфиковани.

Сви редови вожње ће бити постављени у аутобусе и на сајт града, а додатне информације се могу добити приликом куповине мјесечних карата као и у градском Одјељењу за саобраћај и путеве на телефон 051/244-444, локал 481, наведено је на сајту Града.

Поступајући по препоруци Института за јавно здравство, из Градске управе апелују да у вријеме када радници користе превоз за долазак на посао и повратак са посла кући, превоз не користе друге категорије становништва.

„Ради заштите путника и возног особља од преношења вируса, путници треба да се понашају у складу са препорукама здравствених институција, а аутобуси ће бити, као и до сада, редовно дезинфиковани“, наведено је у саопштењу.

Сви редови вожње биће постављени у аутобусе и на сајт града, а додатне информације могуће је добити приликом куповине мјесечних карата, као и у градском Одјељењу за саобраћај и путеве на број телефона 051/244-444, локал 481.

Ред полазака од 25, маја погледајте ОВДЈЕ.

 

 

  

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана