Мини дефиле бајкера од Лакташа до Бањалуке: Погледај два пута-спаси живот ФОТО

Г.С.
Мини дефиле бајкера од Лакташа до Бањалуке: Погледај два пута-спаси живот ФОТО

Чланови неформалне организације бајкера Voodo Free Riders Banja Luka организовали су данас “мини” дефиле, односно вожњу мотора од Лакташа до Бањалуке под називом “Погледај два пута-спаси живот”, како би указали осталим возачима да обрате пажњу на мотористе у саобраћају.

Чланови ове мото групе су већ отпочели са дијељењем летака, а о томе су информисали Министарство саобраћаја и веза Републике Српске.

У суботњем дефилеу учествовало је 80 мотоциклиста, рекао је за “Независне” Борис Радуловић, предсједник Voodo Free Riders Banja Luka.

“На овај начин желимо да скренемо пажњу осталим учесницима у саобраћају на нас бајкере, имајући у виду да сваке године на путевима широм РС и БиХ страда велики број моториста. Још прије проглашења ванредног стања било је планирано да наши чланови у сарадњи са поменутим Министарством информишу учеснике у саобраћају о предметном питању заштите моториста. Будући да су ванредне мјере у великој мјери стављене ван снаге, те да је мото сезона календарски отпочела, мишљења смо да је потребно активније да се ангажујемо на предметним активностима”, рекао је Радуловић.

Додао је да планирају подијелити 10.000 летака осталим учесницима у саобраћају.

“Ако барем један возач погледа на вријеме и спаси један живот, ми смо и више него успјели у својој намјери”, сматра Радуловић.(nezavisne.com)

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана