Матуранти бањалучке Гимназије и Умјетничке школе опростили се од средњошколских дана ФОТО

Ј.Са
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Љепота, младост и срећа испунили су бањалучку главну улицу, када су се матуранти Гимназије и Умјетничке школе "Владо Милошевић" окупили обучени у најљепше елегантне хаљине и одијела, те свечаним дефилеом растјерали облаке и уљепшали вече.

Матурантица Гимназије Ива Павловић рекла је за "Глас Српске" да је узбуђена, а у исти мах и препаднута.

- Киша ми је све покварила, али нема везе, биће нам лијепо и упркос киши која нас је дочекала. Узбуђена сам што завршавам средњу школу. Планирам на факултет, али нисам још одлучила шта бих уписала, имам 20 дана да одлучим - прича кроз осмијех Павловићева.

Мајка мантурантице каже да јој је драго што је ћерка  ушла у свијет одраслих, те да имају троструко славље.

Фотогалерију погледајте
О В Д Ј Е

- Помијешана су осјећања. 25 година послије моје матуре, старија ћерка слави своју, а млађа ће сљедеће седмице да слави малу матуру и веома сам поносна на обе - каже мајка матурантице.

Њен друг из школе, Михајло Копљеновић, помало збуњен и уплашен, истиче да га за школу највише вежу другови и дружење на ходнику.

- Матура је круна нашег школовања. Фалиће ми велики одмори са друштвом. Планирам да упишем Архитектонско - грађевинско - геодетски факултет у Бањалуци - каже матурант Комљеновић 

Кроз сузе и са осмијех на лицу, док је стрпљиво позирала фотографима, матурантица  Анђела Баруџија каже  да ће јој школа остати у лијепом сјећању јер је штошта новога научила.

- Осјећам се веома лијепо и надам се да нас киша неће пратити до Банског двора гдје ћемо славити матуру - каже Баруџија, те додаје да ће студије наставити у Љубљани. 

У одличном расположењу, Данило Симић и његове пратиље из Умјетничке школе "Владо Милошевић" прошетали су поносно кроз центар, нагласивши да им ништа није пореметило планове и расположење. 

- Осјећам се посебно, радосно што сам завршио школу. Послије матуре планирам на Академију - каже Симић уз шалу да ће свирати у кафанама. 

Матуранти Технолошке школе сутра прослављају матуру са почетком у 19 часова на Тргу Крајине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана