Малишани продефиловали у костимима омиљених јунака ФОТО

Срна
Foto: Град Бањалука

БАЊАЛУКА- Малишани бањалучких предшколских установа, обучени у костиме својих омиљених суперјунака, били су данас дио карневалске поворке кроз центар града, у оквиру обиљежавања Недјеље дјетета.

Свечани дефиле организован је од Трга Крајине до Народног позоришта Републике Српске и назад, саопштено је из Градске управе Бањалука.

У Градској управи уприличен је пријем за малишане из вртића "Змај Јова Јовановић", са којима је о пословима у градској кући разговарала савјетник градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало, која им је појаснила да су многа дјечија права уједно обавеза града.

"Свако дијете има право да се игра, а ваш Град има обавезу да изгради игралиште. Свако дијете има право на вртић, а наша је обавеза да обезбиједимо да вам у вртићу буде лијепо", поручила је Шукалова.

Током посјете, малишани су рекли да свако дијете има право на живот, игру, здравствену заштиту, школу, али и право да погријеше, док са друге стране имају и обавезе - да уче, слушају родитеље и васпитаче, као и да након играња поспреме своје играчке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана