Лукач: Хеликоптерска јединица допринијеће безбједности грађана

ГС
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - Министар унутрашњих послова (МУП) Републике Српске Драган Лукач рекао је данас у Бањалуци да ће хеликоптери Хеликоптерске јединице овог министарства значајно допринијети безбједности грађана, те бити од користи у збрињавању повријеђених и гашењу пожара.

 

Лукач , који је присуствовао представљању ова два хеликоптера у Центру за обуку МУП-а Српске, рекао је да су хеликоптери у саставу Специјалне антитерористичке јединице, те да ће допринијети брзој интервенцији у у различитим ситуацијама.

"Ови хеликоптери биће званично у употреби на простору БиХ. У интересу свих грађана јесте да имамо хеликоптерску јединицу МУП-а, која може да помогне свим грађанима, посебно када су елементарне непогоде, гашење пожара, те у медицинске сврхе", рекао је Лукач.

Он је навео да је ријеч о два руска хеликоптера марке "ансат", који су раније испоручени, те да је први регистрован након свих провјера, обука пилота, техничара, а да је од данас званично у употреби.

"Овај хеликоптер има медицински модул, те ће бити у могућности да транспортује повријеђене и болесне, па чак и из неприступачних подручја, а очекујемо ускоро и испоруку опреме са подесним теретима, то јесте са могућностима гашења пожара", рекао је Лукач.

Он је додао и да се трећи хеликоптер, који је уз ова два купљен од Русије, очекује да буде испоручен у јануару сљедеће године.

Лукач је изразио наду да ће грађани поздравити ове активности МУП-а Српске, те напоменуо да ће уз Хеликоптерски сервис Српске, грађанима за хитне интервенције бити на услузи и Хеликоптерска јединица МУП-а Српске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана