Линија 13А од Куљана до Паприковца од 1. јануара?

Александра Тодоровић
Линија 13А од Куљана до Паприковца од 1. јануара?

БАЊАЛУКА - Мјештани Куљана који већ мјесецима траже продужење линије 13А, односно да тај аутобус вози на траси Куљани - Центар - Паприковац, од Нове године могли би добити јавни превоз на овој релацији.

Потврдио је то за “Глас Српске” начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић те додао да се постојећи распоред линија неће мијењати прије Нове године.

- Према тренутном уговору, који је на снази до краја године, мале су шансе да нешто мијењамо, а због пандемије се одржавају постојећи поласци. Према постојећем уговору, линија Куљани - Центар - Паприковац није била у плану. Међутим, од 1. јануара вршићемо ревизију уговора па би се могло очекивати увођење нових аутобуских линија. Реорганизација реда вожње најмањи је проблем и тај посао може се завршити за један дан, чим буде измијењен постојећи уговор - рекао је Сандић.

Јовица Томић, предсједник Савјета мјесне заједнице Куљани, која броји око 6.000 становника, рекао је да су се прије неколико мјесеци дописима обраћали Градској управи и предузећу “Аутопревоз” како би постојећа линија била продужена до насеља Паприковац. Тврди да би продужењем линије било олакшано свакодневно путовање на посао запосленима у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, али и одласци на преглед у највећу болницу у Српској. 

- До сада су путници морали ићи пјешке неколико километара или пресједати у други аутобус и плаћати још једну карту - казао је Томић.

Директор “Аутопревоза” Дејан Мијић рекао је да имају предизборно обећање да ће овај захтјев бити одобрен.

- Нови градоначелник Драшко Станивуковић обећао је да ће од Нове године увести линију на релацији Куљани - Центар - Паприковац. “Аутопревоз” је подржао ову молбу грађана. Чим добијемо писмени одговор из Одјељења за саобраћај и путеве, почећемо реорганизацију реда вожње - рекао је Мијић.

Додао је да ће ова одлука захтијевати ангажовање још једног аутобуса те да ће бити потребно неко вријеме да се направи нови ред вожње за ову линију. Мијић је нагласио да су спремни да то ураде за добробит мјештана.

- Подржавамо захтјеве мјештана и можемо већ сутра почети да возимо на продуженој траси уколико нам то град одобри - казао је Мијић.

Мјесна заједница

Из Савјета мјесне заједнице Куљани рекли су да су се дописима обраћали Градској управи и “Аутопревозу” због проблема са јавним превозом који је, како су истакли, нарочито изражен у вријеме пандемије вируса корона.

- Упутили смо допис Градској управи да буде продужена линија 13 А. Хтјели смо да сазнамо да ли ће изаћи у сусрет молбама мјештана Куљана и Залужана, међутим, ни ми, као ни мјештани, из Градске управе до сада нисмо добили одговор - рекао је предсједник Савјета МЗ Јовица Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана