Кроз једношалтерски систем прошло више од 9.200 захтјева

Срна
Кроз једношалтерски систем прошло више од 9.200 захтјева

БАЊАЛУКА - Од почетка примјене једношалтерског система, који је прије двије и по године уведен у праксу с циљем скраћивања административних процедура, примљена су 9.243 нова захтјева из области грађења, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Шеф Одсјека за послове Пријемне канцеларије Одјељења за просторно уређење, Драгана Милановић Новчић појашњава да се ови захтјеви односе на издавање локацијских услова, грађевинских и употребних дозвола, затим реклама, рушења објеката, еколошких дозвола и слично.

Она истиче да све већи број инвеститора, посебно оних који граде мање објекте, користи могућност да градске службе у њихово име прибаве потребне сагласности од јавних комуналних предузећа и тиме им олакша да, без губљења времена, дођу до потребне документације.

Томе у прилог иде и податак да су инвеститори мањих објеката у више од 90 одсто предмета прибавили сагласности користећи предности једношалтерског система, док инвеститори инвестиционих објекта углавном ангажују стручна лица за прибављање грађевинских дозола и потребних сагласности.

Из Градске управе наводе да је једношалтерски систем још један у низу од показатеља да Управа иде с циљем олакшавања процедура грађанима Бањалуке, те да инвеститори више немају потребу да сами прибављају одређене сагласности, које су услов за издавање грађевинских дозвола, него то, умјесто њих, обављају градске службе.

Центар за дозволе Одјељења за просторно уређење налази у приземљу зграде Градске управе, а радно вријеме са странкама је сваки радни дан од 8.00 до 15.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана