Комбијем поломио полубраник на прузи у Бањалуци чим је постављен VIDEO

ГС
Foto: Принтскрин

БАЊАЛУКА - Полубраник на Путном прелаз "Залужани" у Бањалуци комби је поломио након што је недавно пуштен у употребу.

Из "Жељезница Републике Српске" истичу да модернизација и осигурање путних прелаза на пругама има за циљ допринос повећању безбједнијег одвијања прије свега друмског саобраћаја на путним прелазима.

Како додају, осигурање путног прелаза "Залужани" планирани је пројекат "Жељезница Републике Српске", а финансиран је властитим средствима, с тим што укупна вриједност модернизације овог путног прелаза износи 500.000 КМ.

"Почетком септембра након завршених свих електро - техничких радова и пуштања најмодернијег система осигурања у пробни рад, који садржи електронски уређај са свјетлосно - звучном сигнализацијом и полубраницима, дешава се нажалост велики број нежељених и неприхватљивих догађаја", истичу из "Жељезница Републике Српске".

У великој мјери, како додају, присутно је непоштовање саобраћајне сигнализације, као и бахатост и вандализам учесника у друмском саобраћају, превасходно возача друмских возила.

"'Жељезнице Републике Српске' улажу максималне напоре како би обезбиједиле несметано и безбједно одвијање саобраћаја на путним прелазима. Сачувати прије свега људске животе, али и своју имовину, жељезничарима је свакодневница. Тај посао, наносећи значајну материјалну штету, у великој мјери отежавају сада већ бројни појединци, који изнова игноришу прописе, правила и саобраћајну културу", истичу из "Жељезница Републике Српске".

"Жељезнице Републике Српске" најошрије осуђују оваква поступања учесника у саобраћају, те поново апелују и подјећају да су сви учесници у саобраћају у обавези да поштују саобраћајне прописе, буду одговорни према себи и другима, обавезно се зауставе испред путног прелаза и безбједно након преласка пруге, наставе вожњу.

"Лична непажња учесника у друмском саобраћају, неопрезно и неодговорно кретање приликом преласка преко пруге, као и уништавање жељезничке имовине, најчешћи су узроци настанка саобраћајних незгода, због чега је неопходно и даље указивати на обавезно поштовање саобраћајне сигнализације на путним прелазима", нагласили су из "Жељезница Републике Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана