Колегијум сутра утврђује термин сједнице Скупштине града: На дневном реду ребаланс буџета

А.С.
Колегијум сутра утврђује термин сједнице Скупштине града: На дневном реду ребаланс буџета

БАЊАЛУКА – Сједница Колегијума Скупштине града биће одржан сутра у 12 часова, а на њој би требало да буде утврђен дневни ред и термин одржавања 5. ванредне сједнице Скупштине града.

Предсједник Скупштине Зоран Талић, изјавио је да ће се на сутрашњем Колегијуму утврдити тачке дневног реда, међу којима је сигурно најбитнија Приједлог нацрта Ребаланса буџета града Бањалука.

- На сутрашњој сједници Колегијума одредићемо тачан датум одржавања ванредне сједнице Скупштине града Бањалука, а која ће се највјероватније одржати почетком идуће седмице. Тражили смо и добили смо одобрење за одржавање ванредне сједнице Скупштине града Бањалука од Републичког штаба за ванредне ситуације. Оно што је сигурно, јесте да ће се на дневном реду наћи тачка о нацрту ребаланса буџета града Бањалука који је припремљен и пројектован од надлежног одјељења – истакао је Талић.

Додао је да ће поред ребаланса буџета, на ванредној сједници разматрати и друге тачке  дневног реда које ће имати циљ ублажавање негативних економских посљедица изазване епидемијом вируса корона.

- То је наставак проактивног дјеловања када је у питању помоћ привреди а које су у нашој надлежности,  јер смо и на претходној сједници усвојили сет економских мјера са циљем ублажавања економских посљедица - изјавио је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана