"Јежева кућица" у новом руху

Александар Стојановић
"Јежева кућица" у новом руху

БАЊАЛУКА - Најстарији градски вртић "Јежева кућица" освануо је у новом руху, након што је ових дана завршена његова обнова, тако да ће малишани убудуће имати много боље услове за боравак у овој предшколској установи.

Вртић "Јежева кућица" изграђен је прије 70 година, а ово је до сада највећа реконструкција. На објекту су завршени планирани радови, односно замијењена је столарија, урађена нова фасада и кров, а обнову су заједно финансирали Град и Развојни програм УН-а. 

- Ово је четврти објекат вртића на којем је током ове године почела изградња или реконструкција, а у оквиру великог плана обнове са циљем да се по завршетку тих објеката обезбиједи још 450 мјеста за малишане у оквиру система Центра за предшколско васпитање и образовање – рекли су из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање, Јелена Куртиновић, изрзила је задовољство што је овај објекат, који је саграђен још 1949. године обновљен, те најавила да ће у децембру у оквиру обиљежавања крсне славе Центра, бити обиљежено и седам деценија постојања овог вртића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана