Градска управа: Позив бањалучанима да предложе кандидате за априлске награде

ГС
Градска управа: Позив бањалучанима да предложе кандидате за априлске награде

БАЊАЛУКА - Заинтересована правна и физичка лица са подручја града од 8. фебруара могу да доставе своје иницијативе за додјелу награда и признања поводом 22. априла, Дана града.

Позив је отворен до 23. фебруара, а иницијативе је потребно доставити Скупштини града Бањалука, тачније Комисији за избор и именовања, награде и признања, на адресу: Трг српских владара број 1, 78 000 Бањалука, саопштено је из Градске управе.

"Одлуком о наградама и признањима установљене су сљедеће награде и признања: 'Кључ града' Бањалука са повељом 'Почасни грађанин града Бањалуке', признање које се додјељује као посебан вид признања за дјела и рад од општег значаја, у свим областима стваралаштва, 'Златни грб' града Бањалука, признање за изузетан допринос у развоју града, његовању односа са другим градовима, за постигнуте врхунске резултате и успјехе у области привреде, науке, културе, умјетности и спорта, Плакета града Бањалука, признање за изузетна остварења у области образовања, науке, културе, умјетности, спорта, физичке културе и испољену храброст, плакета 'Сестре Гајић', признање које се додјељује за изузетно хумана дјела, Награда града Бањалука младима као посебан вид признања, за значајна остварења у свим областима живота, уз новчану награду, додјељује се и диплома", казали су из Градске управе.

Иницијативе, како кажу, морају бити образложене, нарочито биографија за физичка лица, односно референце за правна лица, разлоге који су утицали на подношење иницијативе, адресу и телефон лица која предлажу, те приједлог награде за кандидовано лице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана