"Еко топлане" санирају мрежу и набављају енергенте

Илијана Божић
"Еко топлане" санирају мрежу и набављају енергенте

"Еко топлане" су након завршетка сезоне гријања започеле редовни ремонт производних постројења, санацију дијела дистрибутивне мреже и набавку енергената.

У овој компанији су истакли да су упркос проблемима изазваним пандемијом вируса корона, који се односе на смањену наплату, а самим тим и приходе, успјели да започну припреме за наредну гријну сезону.

- Због ванредне ситуације сезона гријања 2019/2020. продужена је и трајала је до 25. априла, а производна постројења била су у стању погонске спремности до 15. маја. Из тог разлога овогодишњи ремонт и санација пролонгирани су у односу на претходне године. Умјесто првог, започели су 15. маја - рекли су из "Еко топлана".

Нагласили су да ће према плану, с циљем обезбјеђивања боље поузданости испоруке топлотне енергије корисницима, до почетка наредне сезоне гријања бити поправљени дијелови водоводних и топловодних траса.

- Ти радови ће бити извођени према приоритетима одређеним на основу анализе тренутног стања на дистрибутивној мрежи - казали су из "Еко топлана".

Истакли су да ће поједине трасе бити саниране, док ће неки дијелови бити у потпуности замијењени.

- Између осталог, планиране су санације и замјене дијелова вреловода на Булевару цара Душана, Булевару војводе Живојина Мишића и у улицама Саве Мркаља, Марије Бурсаћ, Браће Подгорника, Арсенија Чарнојевића, Солунској, Драгише Васића, Гундулићевој, те Бранка Радичевића - рекли су из "Еко топлана".

Додали су да ће, поред тога, активности између двије сезоне гријања подразумијевати грађевинску и машинску санацију вреловодних шахтова те ремонт топлотних подстаница.

- Када је ријеч о набавци енергената, наше предузеће, у складу са унапријед утврђеним планом, сопственим средствима активно набавља дрвни сортимент за сезону 2020/2021. и до сада је обезбијеђено више од 25 одсто потребног енергента - истакли су из "Еко топлана".

Инфо број

Из "Еко топлана" су нагласили да након још једне успјешно завршене сезоне гријања желе да подсјете потрошаче да се за сва питања и сугестије могу обратити на бесплатан инфо број 0800 502 12.

- Такође, корисници нам могу писати на и-мејл адресу [email protected], те на адресу Булевар војводе Живојина Мишића 32 - саопштили су из овог предузећа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана