Дупло више новообољелих у Бањалуци него претходне седмице

Срна
Дупло више новообољелих у Бањалуци него претходне седмице

БАЊАЛУКА -Дом здравља Бањалука упозорио је данас да се повећао број прегледа пацијената са акутним респираторним инфекцијама.

У периоду од 22. до 28. фебруара било је укупно 417 лица позитивних на вирус корона, што је повећање за 100 одсто у односу на седмицу прије ње.

Наведени период обиљежио је и повећан број прегледа у амбуланти за пацијенте са акутним респираторним инфекцијама за дјецу предшколског узраста и ученике основних школа.

У овој амбуланти је протекле седмице прегледано 492 дјеце, што је за 116 више од седмице прије, када је било укупно 376 прегледа.

Током прошле седмице повећан је и број брисева. Од 22. до 28. фебруара узето је укупно 356 узорака за анализу на присуство вируса корона, 126 више него седмице прије.

Повећао се у истом периоду и број прегледа у амбуланти за пацијенте са акутним респираторним инфекцијама за одрасле пацијенте и ученике средњих школа.

Протекле седмице у овој амбулатни прегледано је 1.248 одраслих лица, за 196 више од седмице прије, када су обављена укупно 1.052 прегледа.

У ковид амбулантама у насељу Долац прошле седмице прегледана су 362 лица, што је за 118 више него у седмици прије, када су обављена 244 прегледа лица обољелих од ковида 19, додаје се у саопштењу.

Из Дома здравља Бањалука су потврдили да је епидемиолошка ситуација у граду и даље је неповољна и још једном апелују да грађани поштују све прописане мјере и буду одговорни према себи и другима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана