Директор трке "Београд - Бањалука" бициклима обрадовао малишане у дому "Рада Врањешевић"

Д.Р.
Директор трке "Београд - Бањалука" бициклима обрадовао малишане у дому "Рада Врањешевић"

БАЊАЛУКА - Директор Бициклистичког савеза Републике Српске и трке "Београд - Бањалука" Владимир Куваља уручио је данас пет дјечијих бицикала за штићенике Дома за незбринуту дјецу "Рада Врањешевић" у Бањалуци.

Он је прије неколико година покренуо акцију "Бицикли за нашу дјецу" у оквиру које сваке године обрадује малишане у једном или више градова Српске.

- Надам се да ће ови скромни поклони допринијети да се малишани у Дому боље упознају за овим спортом, те да се заинтересују за њега. Кад смо били дјеца, свима нам је најљепши поклон био бицикл, те ми је драго што сам у прилици да ове малишане, који су ускраћени за родитељску љубав, обрадујем на овај начин. Само један њихов осмијех довољна је сатисфакција. Трудићемо се да и у годинама које долазе наставимо акцију - рекао је Куваља.

Бициклистички савез већ традиционално након завршетка Међународне трке "Београд - Бањалука" поклања бицикле различитим установама и удружењима.

- Прошле године смо бицикле поклонили дјеци палих бораца у Требињу, јер желимо да подстичемо да дјеца од малих ногу користе бицикл за превозно средство и на тај начин популаришемо здрав начин живота и бициклизам као спорт -рекао је Куваља.

Директор Дома "Рада Врањешевић" Владимир Кајкут захвалио је Савезу за донацију, те истакао да је ово наставак добре сарадње.

- Ријеч је о пет бицикала за дјецу основношколског узраста, којима су се малишани већ унапријед обрадовали, јер воле да се баве спортским активностима кад год имају прилику за то - рекао је Кајкут.

Он је додао да је циљ да се дјеци омогући да су што више спортски активна, те изразио наду да ће и бициклизам бити један од заступљенијих спортова међу малишанима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана