Центар за предшколско васпитање: У функцији свих 25 објеката

Срна
Центар за предшколско васпитање: У функцији свих 25 објеката

Бањалука - Сви објекти у оквиру бањалучког Центра за предшколско васпитање и образовање од данас су у функцији, изјавила је директор овог центра Јелена Куртиновић.

Она је навела да је у 25 објеката Центра данас дошло 618 дјеце.

Куртиновићева је рекла да, према нормативима Института за јавно здравство Републике Српске, у групама може да буде до 15 дјеце.

Она је истакла да се прије уласка дјеце у вртић врши тријажа за свако дијете и сваког запосленог радника посебно, мјери се температура бесконтактним топломјерима, пролази се кроз “дезо-баријере” и поштују све мјере које је Институт прописао.

“Све смо предуслове створили и надамо се да ће бити укинута ограничења броја дјеце у групама, будући да нам то прави проблем, јер имамо већи број заинтересованих него што можемо примити. Привредни субјекти су почели са радом, родитељи су се вратили на посао и потребан им је вртић за дјецу”, навела је Куртиновићева.

Она је напоменула да није могућ упис нове дјеце док год трају мјере у вези са епидемиолошком ситуацијом.

Куртиновићева је подсјетила да је прије епидемије вируса корона у објектима Центра за предшколско васпитање и образовање на подручју града боравило 2.400 дјеце.
 

Матични уред
Матични уред
Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана