Бањалучким пензионерима на рачуне стиже по 100 КМ

Ј.К.
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Једнократна новчана подршка града од по 100 КМ биће директно уплаћена на рачуне пензионера, рекао је након данашњег састанка градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Станивуковић је истакао да му је веома драго, јер су данас једногласно усагласили и пронашли све техничке начине, како да новац легне на рачуне пензионера.

- Желим да честитам пензионерима, јер ће 6. фебруара на њиховим рачунима наћи по 100 КМ - рекао је Станивуковић.

Пензионери не желе, како каже, да новац иде преко "Електропривреде Републике Српске".

Додао је да ће ову подршку добити 41.407 пензионера са подручја Бањалуке.

Улетиловић каже да су данас коначно послије дружег времена ставили тачку на ову помоћ.

- Ово ће пензионерима много значити, поготво за оне који имају најмања примања. Дуго је трајао овај процес - реко је Улетиловић.

Објаснио је да су искључиво тражили да новац иде директно на рачун, те истакао да су пензионери увијек први у реду да измире све своје обавезе и комуналије.

Потпредсједник Скупштине града Саша Чудић казао је да су информисани да ће градоначелник исплатити новчану помоћ за пензионере.

- Драго ми је што су испуњени захтјеви и жеље пензионера, да се 100 КМ исплати на рачун, али им не могу честитати, али им се могу извинити јер су оволико дуго чекали, скоро годину дана и да вриједност тих 100 КМ није ни близу иста као што је била у тренутку доношења те одлуке - рекао је Чудић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана