Најмлађи уживали у свом сајму

Срна
Најмлађи уживали у свом сајму

Бањалука - У Бањалуци се протеклог викенда, уз подршку Града, одржао Дјечији сајам са богатим садржајима за дјецу и цијелу породицу.

На сајму су посјетиоци могу пронаћи производе по једниственим промотивним цијенама, сазнати новитете, учествовати у едукативним, али и забавним радионицама, панел дискусијама, предавањима.

Посебна пажња је посвећена програму стручних предавања, прије свега из области права дјетета, дјечије и социјалне политике, здраве исхране, као и најновијих сазнања из педијатрије која су важна за правилан раст и развој дјеце.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић поручила је у суботу на отварању Дјечијег сајама да је ово прилика да се истакне значај породице и породичних вриједости.

“Ово је прилика да дјеца проведу вријеме са својим родитељима, јер га сви ми све мање имамо због свакодневних обавеза”, рекла је Давидовићева.

Она је рекла да Министарство увијек подржава манифестације које промовишу породицу и породичне вриједости, јер је то једино богатство које треба чувати.

У богатом програму на централној бини наступила су дјеца из вртића и основних школа, плесне групе, културно-умјетничка друштва, солисти, хорови и одржане ревије.

Посјетиоцима Дјечијег сајма на поклон представа

Компанија “Млијекопродукт” из Козарске Дубице данас је за посјетиоце Дјечијег сајма у Бањалуци организовала представу “Кобајаги донијела ме рода”, те приредила бројне садржаје с циљем да укаже на значај конзумације млијека и млијечних производа у дјечијем узрасту.

Представу “Кобајаги донијела ме рода” одиграо је глумац Зијах Соколовић који је новинарима рекао да је она настала 1993. године у Бечу и да би на најприроднији и најпријатнији начини требало да направи мали корак према умјетности.

“У данашње вријеме комуникација, компјутера и телевизије и најмлађи се смију причама жо роди и бебама које маме и тате налазе у купусуж. Желио сам да рођење, настанак живота, у форми представе буде жкаож природно и истинито и разумљиво, са мјером и укусом, а ипак без вулгаризације”, објаснио је глумац.

Представа је одиграна у Спортској дворани “Борик”, гдје се и одржавао Дјечији сајам.

У компанији “Млијекопродукт” истичу да посебан фокус стављају на дјецу и њихово сретно и здраво одрастање, због чега су са задовољством били дио Дјечијег сајма у Бањалуци.

Представник “Млијекопродукта” Владо Сандић рекао је да им је посебно задовољство што су дјецу обрадовали представом и омиљеним млијечним производима.

“Зијах Соколовић је добро познато име уз чије су бајке одрастале генерације и част нам је што је дио наше кампање жВиталиа млијечна бајкаж”, напоменуо је Сандић.

Дјеца су на “Виталиа” штанду у Спортској дворани “Борик” могла да науче више о млијеку као и о томе како функционише живот на фарми, као и да виде занимљиве детаље о процесу производње млијека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана