Комад о животу Шантића у сарадњи Бањалуке, Мостара и Београда

Срна
Комад о животу Шантића у сарадњи Бањалуке, Мостара и Београда

Мостар - У Народном позоришту Мостар почео је рад на новој представи “Што те нема” у његовој и копродукцији Хрватског народног казалишта из овог града и Народног позоришта Републике Српске.

Први пут у историји на “даске које живот значе” поставља се прича о животу познатог мостарског пјесника Алексе Шантића, а први пут се реализује и заједнички пројекат три позоришне куће из Мостара и Бањалуке.

Представа се ради поводом јубиларних, 100. “Шантићевих вечери поезије” које ће бити одржане у Мостару у октобру.

Вршилац дужности предсједника мостарске “Просвјете” Сања Бјелица-Шаговновић каже да је представа “Што те нема” најбољи начин за обиљежавање јубиларних “Шантићевих вечери поезије” и да је срећна што су “Просвјета” и Шантић на заједничком пројекту повезали Мостар, Бањалуку и Београд.

- Наша мисија је да културом градимо мостове и успостављамо покидане везе. Надамо се да ће ова представа бити само почетак дугорочне сарадње и пријатељства свих учесника у пројекту - казала је је Бјелица-Шаговновић.

Представа се ради према тексту Маријане Арацки из Београда, а режију потписује познати београдски глумац и режисер Ерол Кадић.

Сценограф представе је Драгана Пурковић-Мацан, а костимограф Ивана Ристић. У представи глуме глумци три позоришне куће: Бојан Колопић и Љиљана Чекић из Народног позоришта Републике Српске, те Шериф Аљић, Јасмин Крпо, Ајла Хамзић и Ведран Вилогорац из Народног позоришта Мостар, али и Иван Скоко из Хрватског народног казалишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана