Tужни призори испред дома Тине Тарнер: У овој кући је преминула “краљица рокенрола” ФОТО

Г.С.
Tужни призори испред дома Тине Тарнер: У овој кући је преминула “краљица рокенрола” ФОТО

У Швајцарској, испред куће славне певачице Тине Тарнер која је преминула данас након дуге болести, фанови остављају цвеће и свијеће.

 Испред капија Тининог дома у Куснахту код Цириха већ сатима долазе фанови и опраштају се од “краљице рокенрола”, која је преминула у 83. години.

Тина Тарнер је рођена 1939. године као Ана Меј Булок у градићу Браунсвилу у савезној држави Тенеси. Свјетску каријеру започела је наступајући 1960-их са својим тадашњим супругом Ајком Тарнером, од којег је трпјела насиље. Тина се од Ајка развела 1978. и наставила да постиже још већи успјех као солиста.

Често се присјећала траума које је трпела током брака са Ајком и малтретирања којем је свакодневно била изложена.

“Користио је мој нос као врећу за ударање толико пута да сам осјећала укус крви која ми је текла низ грло док сам пјевала”, написала је она у својим мемоарима.

Током своје блиставе соло каријере Тина Тарнер је разбијала баријере будућим генерацијама црних жена у свијету професионалне музике. Била је прва прва црна умјетница која се појавила на насловној страни часописа “Ролинг стоун” и називана је “краљицом рокенрола” јер је својим енергичним сценским наступима и моћном, јединственим гласом освајала публику широм свијета.

Тина Тарнер је освојила осам Греми награда и уврштена је у Кућу славних рокенрола 2021. године као соло извођач.

Пред српском публиком је наступала три пута - први пут 1974. године, потом 1978. а последњи пут је гостовала у Београду 1990. године.

Срећу у приватном животу успјела је да пронађе са својим другим мужем, њемачким музичким продуцентом Ервином Баком за кога се удала 2013. године, преноси Телеграф.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана