Почео фестивал "Бањалучки дани музике"

Јасмина Салопек
Група "Срчани удар"
Foto: Ј. Салопек | Група "Срчани удар"

БАЊАЛУКА- “Бањалучки дани музике”, најпосјећенији музички фестивал у БиХ, вечерас је почео на концертном простору воденог парка “Аквана” у Бањалуци, уз музичке ритмове састава Стрингс, те добро познате Галије, а трајаће до суботе, 2. јула.

Девети “Бањалучки дани музике”, као и свих претходних година, налазе се  у организацији Queen Estrade, а публика ће имати прилику да ужива у енергичним наступима најпознатијих имена регионалне музичке сцене.

Све посјетиоце очекују три фестивалска дана испуњена добром музиком, енергијом и плесом.

Прве вечери, публику ће, поред Стрингса забавити Галија, а за наставак доброг ритма у ноћи битће задужен и фронтмен групе “Хладно пиво”, али овог пута у соло наступу Миле Кекин и  Бенд, група Срчани удар, која на фестивал долази чак из далеке Канаде, те Lorein.

Други дан фестивала резервисан је за наступе легендарне Yu Grupe, бенда Rock Ko Fol из Сједињених Америчких Држава, као и наступе динамичног састава Sevdah Baby и бендова Charna и Logic System Disorder, побједника такмичења “Бањалучка гитаријада”.
 

Трећег дана, публика фестивала “Бањалучки дани музике” имаће прилику да међу првима у региону чује пјесме са новог албума бенда Рибља Чорба, чији су наступи постали заштитни знак овог фестивала. Поред тога, на сцени ће наступити и фантастични Марчело, Ненси, Раид и Напети квинтет, Атомско склониште, те бањалучки бендови Рација и Респиратор.

Улазнице по цијени од 10 КМ по фестивалској вечери су у продаји путем онлајн сервиса kupikartu.ba, те на благајни ВП “Аквана” и испред РК “Боска”. Програм све три фестивалске вечери почиње у 20 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана