Изашао до сада необјављени дует Дине Дворника и Алке Вуице "На Карибе"

ГС
Foto: klix.ba

Дино Дворник, непрежаљени краљ функа и музички креативац иза којег су остали бројни хитови и свевременске пјесме, данас би прославио свој 57. рођендан. Тим поводом послушајте његову необјављену сарадњу с Алком Вуицом - пјесму "Карибе".

Пјесму је сачувао и завршио његов продуцент и кантаутор Срђан Секуловић Сканси, који је за пјесму направио музику и аранжман, а стихове је написала Алка Вуица, преноси Кликс.

"Имао сам тај демо, 'На Карибе', који је био у доста лошем стању, била је то набрзину склепана идеја у неком тренутку какав смо знали имати Дино и ја. Дуго је ствар стајала са стране, а онда сам мало по мало, рестаурирао фрагменте као археолог с дјетлићем и кистом те након мукотрпног рада добио наду да можда нешто буде. И гле случајности, неколико дана након тога сам, дружећи се с Алком, схватио да обожава Јамајку и тамо често иде. Плус, она и Дино су били баш добри пријатељи, чак је Дино радио на неким њеним пјесмама као продуцент. Одмах сам понудио Алки да заврши текст и гостује као вокал, што је она одушевљено прихватила... И ето, још неколико година послије, коначно смо завршили и смиксали 'Карибе'", поручио је Срђан Секуловић Сканси.

Нит водиља у писању пјесме, говори Алка, био је рефрен "На Карибе", који је Дино смислио са Сканси.

"А онда сам ја инспирирана рефреном и својом љубави према Јамајци написала остатак пјесме. Сканси је хтио да је отпјевам дубоким гласом, у стилу Граце Јонес и тако је добила свој облик", поручила је Алка о пјесми "На Карибе", коју су одлучили објавити на његов 57. рођендан те бројним фановима омогућити да након 13 година поново чују глас Дине Дворника у новој старој пјесми, за коју вјерује да ће се људима свидјети, а сигурна је и да би се и Дини свидјела.

"О томе смо стално и размишљали, јер нам је то и најважније. Али, познавајући Дину, мислим да би му се крајњи резултат свидио. А ако га је неко добро познавао у глазбеном смјеру, онда је то сигурно Сканси, који је с њим сарађивао до краја", каже Вуица.

Иако је Алка с Дином сарађивала много пута, ово је, каже, посебна одговорност и нешто потпуно другачије: "Објавити дует с Дином након 13 година је на неки начин узбудљиво, а опет и толико невјероватно да ми се чини као сан".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана