Зорић: Наш филм говори о три живота једне жене

Танјуг
Зорић: Наш филм говори о три живота једне жене

БЕОГРАД - Гост нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор био је коредитељ Душан Зорић који је говорио о филму "Да ли сте видели ову жену" који ће имати премијеру на Филмском фестивалу у Венецији.

Зорић је рекао да се филм, који је радио са коредитељем Матијом Глушчевићем, нашао у програму "Недеља критике" где се седам остварења такмичи за Златног лава за најбољи дебитантски филм.

"Надао сам се да ће да прође добро, да ће бити на неком од фестивала, али нисмо баш очекивали да ће баш да буде на великом. Али супер!", рекао је Зорић.

Према његовим ријечима, "Да ли сте видели ову жену" говори о три живота једне средовечне жене каја на различите начине покушава "да искочи из своје коже и промени ток живота".

Зорић је подсетио да су током студија Глушчевић и он имали идеју за кратке филмове које је повезао главни лик жене од 50 година коај схвата да жели нешто друго.

"Схватили смо да имамо истог главног лика и да може бити један, који кроз неке метаморфозе проживаљава различите судбине", рекао је редитељ.

Зорић је рекао да у филму Ксенија Маринковић игра главну улогу, "носи све, она је у сваком кадру и сцени". У филму се појављују и Олга Одановић, Горан Богдан, Јасна Ðуричић и други, а Зорић додаје да су сви остали ликови архетипови, "сви играју за њу, цео ансамбл и праве простор" где може да се покаже идеја аутора.

Зорић је навео да су глумци долазили на дан, два током пет година да помогну и свима се свидела идеја филма, па им није био проблем што су мале улоге. Млади редитељи ће своје планиране следеће филмове остварити засебно, а Зорић за свој каже да ће бити микс жанрова, јер воли и" кад је мало забавно и страшно".

"И овај филм (Да ли сте видели ову жену) не може да се одреди који је жанр", додао је Зорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана