Завршене “Мајске музичке свечаности”

Срна
Завршене “Мајске музичке свечаности”

Бијељина - Проглашењем побједника у Бијељини је вечерас завршен 18. фестивал хорова “Мајске музичке свечаности”, на којем је учествовало 38 хорова из Словеније, Србије и БиХ.

“Гран при овогодишњег фестивала припао је Црквено-дјечијем хору и оркестру жОрлићж из Батајнице, а сви учесници су били у тијесној трци за побједу”, рекао је Срни портпарол хора “Србадија” Стеван Чукић. У категорији мјешовитих хорова најбољи је био хор Културног центра Кикинда “Атендитед”, а у категорији православна духовна музика Камерни хор “Ангел”, са освојених 100 поена.

У категорији мјешовити камерни хорови највише поена освојио је Хор “Зборалица” Културног друштва Стична Иванична Горица.

Чукић каже да је овогодишњи фестивал био изузетно квалитетан и да су се сви учесници представили богатим сценским наступом и популарним програмом.

Такмичења су се одржавала у категоријама мјешовити хорови, мјешовити камерни хорови, православна духовна музика, женски хорови, дјечији хорови, ансамбли са традиционалном музиком и вокално-инструментални ансамбли.

У оквиру фестивала одржано је и такмичење соло пјевача, као и неколико ревијалних концерата, а хорови су наступали у Центру за културу, Музеју Семберије и у Цркви Светог Ђорђа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана