Завршена ревија дјечијег хорског пјевања Мала вила

Срна
Завршена ревија дјечијег хорског пјевања Мала вила

Приједор - У Приједору је вечерас одржано друго вече ревије дјечијег хорског пјевања "Мала вила", којом су започеле мајске свечаности поводом 16. маја, Дана града.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је музичким педагозима, диригентима хорова уручио захвалнице за континуиран рад и за учешће у овој ревији у којој се представило 13 хорова са укупно 449 дјеце. Публици су се вечерас представили хор Дјечијег вртића "Радост", хорови основних школа из Омарске и Козарца, те хорови градских школа "Доситеј Обрадовић", "Бранко Ћопић" и "Петар Кочић".

Прве вечери у Позоришту Приједор наступили су Дјечији хор "Вилењак", хорови школа из Буснова, Брезичана, Љубије, Петрова, те градске основне школе "Десанка Максимовић" и хор основаца Музичке школе "Саво Балабан".

Обиљежавање Дана града наставља се у понедјељак, 13. маја, у 20.00 часова када Позориште Приједор игра "Покондирену тикву".

За уторак, 14. маја, у 21.00 час у Музеју Козаре најављено је отварање "Прољећне изложбе Удружења ликовних умјетника Србије".

У сриједу, 15. маја, од 15.00 до 19.00 часова биће одржана 26. Међународна улична трка, а од 21.30 часова концерт Александре Радовић на Тргу мајора Зорана Карлице.

У четвртак, 16. маја, у 11.15 часова пред зградом Градске управе наступиће малишани Дјечијег вртића "Радост", у 11.30 биће положени вијенци на споменик "За крст часни" и на споменик ослободиоцима града у Другом свјетском рату који се налази у парку на Пећанима, а за 12.00 часова најављена је свечана академија поводом Дана града у Позоришту Приједор.

У петак, 17. маја, у Љетној башти концерт ће одржати група "Освајачи", а предгрупе ће почети да свирају од 18.00 часова.

У суботу, 18. маја, Шеснаестомајском бициклијадом на Тргу мајора Зорана Карлице од 11.00 часова биће завршен званични програм овогодишњег обиљежавања Дана града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана