Заплијењене цигарете без акциза вриједне 225.000 КМ

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ - Полицијска управа Требиње је у претходна три мјесеца заплијенила цигарете без акцизне маркице у износу од 225.000 КМ, рекао је начелник Сектора за привредни криминалитет ове управе Жељко Ђоговић.

Ђоговић је рекао да је Полицијска управа Требиње од јануара до марта евидентирала 65 кривичних дјела, што је мање за 7,1 одсто од истог периода лани.

"Од укупног броја кривичних дјела на општи криминалитет се односе 53, привредни криминалитет осам, на злоупотребу дроге једно и безбједност јавног саобраћаја три кривична дјела", изјавио је Ђоговић на конференцији за новинаре на којој су представљени резултати рада ове управе за претходна три мјесеца.

Начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета навео је да је у овом периоду знатно смањен број саобраћајних незгода са теже повријеђеним лицима, мањи је број прекршаја у области јавног реда и мира, а број кривичних дјела је у паду за седам одсто.

Лакета је стање безбједности на подручју Полицијске управе Требиње оцијенио задовољавајућим.

Начелник Сектора полиције Полицијске управе Требиње Петар Козјак рекао је да је у претходна три мјесеца евидентирано 67 случајева нарушавања реда и мира, што је мање за 24,7 одсто него у истом периоду прошле године.

Када је ријеч о безбједности саобраћаја, Козјак је навео да је од јануара до марта евидентирано 67 саобраћајних незгода, што је мање за 27 незгода или 28,7 одсто од упоредног периода.

"Укупно је евидентирано 4.359 прекршаја из области безбједности саобраћаја, а из саобраћаја су искључена 334 возача, што је више за 61,4 одсто него претходне године", рекао је Козјак.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана