Воји Брајовићу награда "Павле Вуисић" за изузетан допринос умјетности

Срна
Воји Брајовићу награда "Павле Вуисић" за изузетан допринос умјетности

БЕОГРАД - Драмском умјетнику Воји Брајовићу уручена је награда "Павле Вуисић" за изузетан допринос умјетности у домаћем играном филму.

Брајовићу је награда уручена синоћ у оквиру програма фестивала "Филмски сусрети" у Нишу.

- Када човек добије неку награду као "Златну палму", "Пулску арену", "Оскара", онда не може да прича о томе, али када добије "Павла Вуисића" онда је то огромна част. Многи не знају каква је то чудесна личност била, каква интелектуална громада... Хвала свима - рекао је Брајовић.

Њему је награда уручена у биоскопу "Синеплекс" у Нишу гдје се из Тврђаве преселио традиционални фестивал због епидемије короне.

Брајовић је од 1971. године до данас снимио око 130 филмова, а позоришне улоге се не дају тако лако избројати.

Он је стални члан Југословенског драмског позоришта од 1969. године у коме за 40 година остварио готово 50 улога, пренијели су београдски медији.

Паралелно са тим је као гост играо, а и данас наступа на сценама других позоришта, као што су "Звездара театар", "Атеље 212", "Београдско драмско позориште", "Српско народно позориште" из Новог Сада, "Црногорско народно позориште" из Подгорице, "Град театар" Будва и друга.

Популарни Тихи из "Отписаних" добитник је великог броја награда које у старој Југославији и сада Србији глумац може да добије. Међу њима су "Добричин прстен", "Октобарска награда града Београда", "Зоранов брк" и друге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана