Виртуелном изложбом Галерија Матице српске слави рођендан

Тањуг
Виртуелном изложбом Галерија Матице српске слави рођендан

НОВИ САД - Галерија Матице српске обележиће свој рођендан, 1. јун, представљањем изложбе дечјих радова у виртуелном свету током читаве недеље, сопштили су из Галерије Матице српске.

Завршницу виртуелне изложбе чиниће посебан породични дан у Галерији, у суботу 6. јуна, када ће родитељи, баке и деке имати прилику бесплатно да посјете Галерију са својом дјецом и унуцима и кроз игру Авантура за велике и мале, обиђу сталну поставку српске умјетности 18, 19 и 20 вијека.

Виртуелна изложба дјечјих радова биће доступна на фејсбук страници Галерије Матице српске, где ће се током читаве недеље објављивати радови дјеце из вртића Предшколске установе "Радосно детињство" који су током ове школске године учествовали у едукативном програму за дјецу Моја умјетничка авантура.

Малишани су након посјете Галерији, у својим вртићима са васпитачицама и ликовним педагозима стварали цртеже, инспирисани умјетничким дјелима и културним наслеђем читаве Европе.

Захваљујући њима, као и музејским едукаторима Галерије, у јавности ће бити „изложени" искрени доживљаји и утисци малишана преточени у ликовне радове и дечје исказе.

Они нас мотивишу да стварамо нове програме и још више се посвећујемо најмлађима.

Авантура за велике и мале биће завршница обиљежавања наше прославе, али и почетак новог програма у Галерији Матице српске.

Из Галерије поручују да су поучени искуствима током претходних мјесеци који су људе усмјерили на круг породице, подстакли на присност и поново указали на вриједности породице, одлучили смо да наставе да његујемо ову повезаност и покренули посебан породични дан у Галерији Матице српске.

Родитељи, старатељи, баке и деке са дјецом користећи породични водич, кроз игру улога и занимљиве игре и задатке и различите тематске цјелине откриваће приче о умјетницима и умјетничким дјелима која се чувају у Галерији Матице српске.

Породични дан ће се током јуна одржавати сваке суботе од 10.00 до 18.00 сати, по симболичној цијени од 150,00 динара за цијелу породицу, изузев 6. јуна када ће улаз бити бесплатан.

Галерија Матице српске је отворена 1. јуна 1958. године у данашњој згради на Тргу Галерија. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана