Успјех глумца Народног позоришта РС у Зајечару: “Зоранов брк” за Бориса Шавију

И.Б.
Успјех глумца Народног позоришта РС у Зајечару: “Зоранов брк” за Бориса Шавију

БАЊАЛУКА - Глумац Борис Шавија добио је престижну награду “Зоранов брк” за најбољег глумца на 30. “Данима Зорана Радмиловића” у Зајечару.

Ово признање освојио је за улогу Недељка којег игра у представи “Југославија моја отаџбина” која је настала у копродукцији Позоришта Приједор и Гледалишча Копар театро Каподистриа. Ова представа је рађена по роману Горана Војновића, а за режију је био задужен Марко Мисирача.

Глумац Борис Шавија је српским медијима након извођења представе у Зајечару истакао да је радио са људима са којима није раније сарађивао, што је благодат за сваког глумца.

- Кад се упознам са неким другим глумцем или са неким другим човјеком то су јединствени односи. У ствари, он пробуди неког новог тебе којег ниси ни знао да имаш. То се десило и у овој представи. Могу да кажем да је било неке хемије и да се сложим да смо постали пријатељи - рекао је Шавија.

Комад обрађује тему интернализоване трауме код сина који послије 16 година открива да му је отац ипак жив, али и да је за њим расписана потјерница хашког трибунала, и у њему се заправо крије тај познати, и данас готово архетипски драмски заплет.

На 40. Позоришним играма у Јајцу овај комад проглашен је најбољом представом у цјелини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана