Умјетник Анис Смајић из Бихаћа погинуо у удесу у Хрватској

nezavisne.com
Умјетник Анис Смајић из Бихаћа погинуо у удесу у Хрватској

Личко Петрово Село - Возач аутомобила БиХ регистрације погинуо је у сриједу у судару са камионом у Личком Петровом Селу на Плитвичкој цести.

Како портал Цазин.нет незванично сазнаје, погинуо је млади бихаћки умјетник Анис Смајић, познатији под умјетничким именом Аник Даб, умјетник који је обојио Бихаћ, односно осликао га маштовитим муралима.

Рођен је 12. јуна 1993. године у Бихаћу, гдје је провео дјетињство и завршио основну и средњу школу. Његове афинитете према умјетности већ у основној школи примјећује његова наставница ликовног па тако под њеним руководством биљежи и прве успјехе, а затим уписује средњу умјетничку школу 2008. године те наставља са усавршавањем.

Крајем 2012. године псеудонимом “Аник Даб” ступа на Street Art сцену кроз графите и тагове, а касније истоимени псеудоним постаје кључни фактор за формирање бренда.

Street Art умјетност – поготово “3Д арт” ствара му директан контакт са публиком, што је уједно побудило велико интересовање медија и његова умјетност излази из сјене. Разни фестивали, кампови и изложбе допринијели су у формирању како личности тако и “умјетничког рукописа”.

Поред класичних медија у средњој умјетничкој школи сам креће у истраживања “других” материјала и с тим на посебан начин презентује цјелокупан умјетнички рад. Под термином “других” или модернији медиј развија рад у техникама аирбраш, татуарт, мурали, дизајн, маркетинг, перформанс, портрети касније карикатуре...

Инспирација му је био родни град и суграђани који су му били највећа подршка, што говори и податак да преко 1.000 људи из родног града има Аникову мајицу, стицкер или карикатуру.

Саобраћајна несрећа се догодила у 11:35 сати, а све околности несреће требале би се утврдити очевидом који се очекује. Шлепер који се сударио с аутомобилом има загребачку регистрацију, пише index.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана