Уложено 165 милиона долара; Нетфликсова нова серија одушевила критичаре: "Ово је ремек-дjело"

ГС
Уложено 165 милиона долара; Нетфликсова нова серија одушевила критичаре: "Ово је ремек-дjело"

Нова Нетфликсова серија "The Sandam" одушевила је и критику и публику, судећи по оцjенама на IMDB- ju и Rotten Tomatoes.

"The Sandam" је на стриминг платформи дебитовао у петак, а чини се да је одушевио критику и публику. Серија тренутно на ИМДб-ју има оцјену 8.2, док је на Rotten Tomatoesima позитивно оцјењена од 84 одсто критичара и 88 одсто гледалаца. Серија се заснива на серијалу стрипова Нила Гејмена креираном за ДЦ, а усредсређује се на бесмртно утеловљење људских снова - Морфеуса.

Нетфликс описује Sandmana као "богату мијешавину модерног мита и мрачне фантазије у којој су савремена фикција, историјска драма и легенда неприметно испреплетени".

"The Sandman" је Нетфликс коштао невероватних 165 милиона долара, а у главним улогама су Том Стариџ као Сан, Гвендолин Кристи као Луцифер, Криби Хауел-Батист као Смрт, Џена Колман као Јохана Kонстантине, а Мак Хамил који позајмљује глас лику Мерва Пумпкинеада.

Критичари сматрају да је серија достојна култног стрипа

Премда се критичари не слажу око тога у којој је мери серија успешна адаптација изворног материјала, као ни о квалитету Стариџове главне улоге, склони су да се сложе да серију вреди погледати. Иако очигледно још увек постоји простор за потпуну адаптацију материјала, свакако се чини да је Нетфликсова серија оправдала постојање, посебно у последњих пет епизода.

"Посао адаптације је поштовати изворни материјал док нове обожаваоце упознаје са нечим што ће им се, надамо се, свидети и не знам колико је серија добродошла новим гледаоцима када се ради о томе колико брзо прелази са једне приче на другу", написала је у свом осврту Амелија Ембервинг, критичарка ИГН-а.

"У том једном, врло специфичном смислу, серија можда неће обавити свој посао, што ме спречава да јој дам оцену 10/10 упркос чињеници да је, осим те једне врло мале замерке, Тхе Сандман ремек-дјело. Прекрасан је, богат, бујан и величанствен и све што су обожаваоци чекали кад је ријеч о Сну, његовој браћи и сестрама и њиховим авантурама", додала је.

"Са својом пажњом према изворном материјалу, својом импресивном глумачком поставом и врстом експанзивне изградње света која засигурно захтјева више сезона", написао је Ричард Њуби из магазина Емпире.

"У року од неколико минута викаћете Обесите то у Лувру , само да би вас онда дочекало нешто још лепше док вам глас не постане промукао до друге епизоде. Али свеједно ћете хтети да наставите са гледањем, јер The Sandman  има лукаву вjештину завршавања сваке епизоде нечим што вас привлачи за још, чак и ако се неки од тих ранијих наставака чине самосталније ", рекао је Давид Опие, критичар Дигитал Спyа.

Фанови стрипа су такође одушевљени серијом

Гледаоци су, судећи по реакцијама на друштвеним мрежама, подједнако одушевљени серијом.

"Управо сам погледала прву епизоду дуго очекиване серије The Snadman и само ме још више узбуђује да видим остатак. Визуелни елементи, прича, глумци и још много тога. Какав сан", написала је једна корисница на Твитеру.

"Сада сам погледао прве две епизоде Сандмана. О, мој Боже, баш је дивно. Погледао бих целу серију вечерас, никад се нисам љутио што морам играти Д&Д - све до данас. Хвала Нилу Гејмену, једноставно је савршено", написао је други.

"Гледам како је савршен Нетфликсов Тхе Сандман. Мој апсолутно најдражи стрип добио је прекрасан, тачан, али оригиналан приказ", казао је трећи корисник.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана