Угљевик: Отворена друга самостална изложба фотографа Драгана Ђукића

Срна
Угљевик: Отворена друга самостална изложба фотографа Драгана Ђукића

УГЉЕВИК - Изложба фотографија “Женски портрет у природи”, аутора Драгана Ђукића, отворена је вечерас у Угљевику, а њен карактер је и хуманитарни.

Ђукић је рекао да му је ово друга самостална изложба на којој представља 27 фотографија рађених на сликарском платну у четири различите димензије.

“Главни мотив на фотографијама је жена представљена у пуној величини или је фотографисана биста жене, смјештена у природном окружењу”, рекао је Ђукић новинарима.

Према његовим ријечима, други мотив је управо природа која се на овим фотографијама не може посматрати као споредни мотив.

У оквиру изложбе, која је отворена у Центру за културу, организована је и акција “Подржимо дјетињство”, а приредили су је чланови Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце “Мрвице” у Републици Српској и Удружења жена “Рудар” Угљевик.

Циљ је да се прикупе средстава за куповину медицинске опреме за неонатолошко одјељење Универзитетске болнице у Фочи.

“Акцију организујемо заједнички”, рекао је Ђукић и додао да ће љубитељи фотографије у наредних 20 дана, колико изложба траје, имати прилику да убаце новац у кутију постављену испред галерије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана