У Сарајеву отворена изложба слика рађених вином

Срна
У Сарајеву отворена изложба слика рађених вином

САРАЈЕВО - Сликар Мира Ковачевић представила је вечерас сарајевској публици двадесетак винорела - радова насталих техником сликања вином.

На винорелима су приказане жене, а то што су рађене вином даје сликама посебну љепоту.

Ковачевићева је рекла Срни да су радови израђени старом и традиционалном вјештином, која се данас ријетко може срести, што је чини посебном.

“Надам се да ће ова изложба бити прилика да се шира публика упозна са необичном техником којом стварам ова дјела”, истакла је Ковачевићева.

Она је додала да се мали број умјетника одлучује за рад техником винорел, јер тражи добро сликарско умијеће и познавање ћуди вина.

“Техника је жживаж, јер слике рађене вином никада немају коначан изглед. Оне, као и вино од кога настају, временом старе, мијењају боје и постају смеђе”, истакла је Ковачевићева, која је радове до сада представљала само на винским сајмовима и фестивалима.

Изложба ће бити отворена до 29. фебруара, а заинтересовани могу да погледају винореле у концепт простору “Четири собе госпође Сафије” у Сарајеву.

Ковачевићева је члан Удружења ликовних стваралаца Шапца и Удружења ликовних умјетника “Еснаф”, а живи и ради на релацији Панчево-Источно Сарајево.

Рођена је 1981. године у Земуну, а Средњу школу за умјетничке занате завршила је у Шапцу. Дипломирала је сликарство 2004. године на Академији лепих уметности у Београду у класи професора Душана Оташевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана