У Приједору одржани књижевни разговори са Тањом Ступар Трифуновић

Срна
У Приједору одржани књижевни разговори са Тањом Ступар Трифуновић

ПРИЈЕДОР - У организацији Народне библиотеке “Ћирило и Методије”, вечерас се приједорској публици представила вишеструко награђивана књижевница из Бањалуке Тања Ступар Трифуновић.

Она је на књижевној вечери названој “Разговори” представила свој новији стваралачки опус од четири књиге - два романа и двије књиге поезије.

Први пут је представљен и роман “Откако сам купила лабуда” - добитник награде “Златни сунцокрет” која се додјељује већ 23 године за најбоље књижевно остварење на српском говорном подручју објављено у току претходне године.

“Публика је веома добро реаговала на роман, што је мене посебно обрадовало и што је понекад много важније од награда”, истакла је Трифуновићева.

Она је додала да се њена проза и поезија преплићу.

“Ја не бјежим од тога да у поезији будем наративна и да искористим моменат да негдје причам причу кроз поезију јер ми је то блиско, а не бјежим ни од тога да у романима искажем тај лирски моменат”, рекла је ауторка.

Трифуновићева је представила и књигу поезије “Размножавање домаћих животиња” за коју је добила књижевне награде “Ристо Ратковић” и “Милица Стојадиновић Српкиња”.

Директор Библиотеке Мара Ећим рекла је да је ово прва промоција у овој години и најавила у предстојећем периоду занимљиве књижевне вечери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана