У петак премијера представе “Странци у ноћи”

Срна
У петак премијера представе “Странци у ноћи”

БАЊАЛУКА - Премијера представе “Странци у ноћи”, према тексту Ане Ђорђевић, биће одржана у петак, 26. фебруара, у Народном позоришту Републике Српске.

Редитељ представе Слађана Килибарда изјавила је Срни да је представа рађена према сценарију филма “Потпуни странци”, који је доживио 17 римејкова, као и пет различитих верзија позоришних представа у региону.

“Циљ ми је био да акценат ставим на емоције као што је љубав, те како различити фактори као што су мобилни телефони утичу на те емоције”, рекла је Килибарда.

Она је додала да је ријеч о драмском тексту са елементима комедије.

“Као и свака друга представа тако и ова отвара многа питања, као што су питања самоће, љубави, односа према дјеци, те трчања за каријером, те сам сигурна да ће имати ефекта на публику”, навела је Килибарда.

Она је оцијенила да је пандемија вируса корона значајно утицала на област културе и умјетности и да ће бити потребно удруженим снагама радити да се ситуација врати у нормалу.

“Треба да будемо стрпљиви јер се надамо да ће се ова пандемија врло брзо завршити како би се публика могла полако враћати позоришту у пуном капацитету. Култура је та која успије да нас и у најтежим животним околностима бар на тренутак подсјети да је живот лијеп”, рекла је Килибарда.</див>

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана