У многим земљама од 1. јула концерти на отвореном

Танјуг
У многим земљама од 1. јула концерти на отвореном

БЕОГРАД - Бројне земље настављају да релаксирају мјере донијете усљед пандемије вируса корона, па ће тако дозволити и организовање културних манифестација на отвореном.

Грчка влада најавила је да ће од 1. јула допустити одржавање концерата на отвореном са обавезним умањењем капацитета од 25 одсто, па се тако за крај јула спремају манифестације у Солуну, а у Атини у августу.

У Холандији ће од 1. јула бити обавезна здравствена провјера посјетилаца прије уласка и држање дистанце што је поздравила холандска Асоцијација организатора догађаја за коју је ово добра вијест, иако ће, како наводе, индустрија и сви запослени у том сектору поднијети велике губитке.

У Белгији ће 1. јул такође поново донијети одржавање концерата.

Ирска планира да у петој фази отварања земље, од 10. августа, поново дозволи одржавање великих догађаја, док се у Португалу већ поново одржавају манифестације са више хиљада људи и са ограничењем капацитета од 50 одсто.

Италијански ноћни клубови поново почињу са радом од 14. јула, а догађаји који би окупили до 1.000 људи већ су дозвољени у Швајцарској.

На другом крају планете, у Азији, већина земаља, попут Кине и Јапана, поново дозвољавају рад кафића и клубова, док је Кина отворила врата и за забавне паркове укључујући два Дизниленда - прво у Шангају, а затим и у Хонг Конгу.

У САД поједине државе попут Тексаса, Спрингфилда и Кентакија поново отварају своје клубове, док је ће љубитељи ноћног провода у Њујорку ипак морати још мало да се стрпе.

Аустралијска влада дозволила је да се од 1.јула организују догађаји са 25-50 одсто мање посјетилаца, а ноћни клубови почеће са радом у августу.

Истовремено, из аустралијског буџета је издвојено 250 милиона долара за помоћ индустрији забаве, сусједни Нови Зеланд ће за опоравак музичких манифестација опредијелити 175 милиона долара, док ће Њемачка у те сврхе уложити чак милијарду евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана