У Милићима одиграна представа “До посљедњег даха”

Срна
У Милићима одиграна представа “До посљедњег даха”

МИЛИЋИ - Позоришна публика у Милићима вечерес је имала прилику да у сали Дома рудара види представу “До посљедњег даха”, продукције за драмско стваралаштво “Цврчак” Народног позоришта Републике Српске.

Ријеч је о представи у режији Жељка Стјепановића, по тексту Алда Николаја, у којој играју Ања Илић, Велимир Бланић и Жељко Еркић.

Глумица Ања Илић рекла је Срни да је ово прича о младој жени која је незадовољна браком, па се упушта у паралелну љубавну везу.

Професор глуме на Академији умјетности у Бањалуци и хонорарни сарадник Народног позоришта Велимир Бланић Срни је рекао да је у основи овог комада водвиљска игра, испреплетена разним љубавним проблемима, која је веома занимљиво написана.

“Вјерујем да је публика у Милићима уживала у представи, што је нама и циљ, јер радити комедију, а не имати такву повратну информацију публике је промашај”, рекао је Бланић.

Глумац Жељко Еркић и раније је наступао пред милићком публиком.

“Ово је један познати енглески текст, који је и раније био на репертоару Народног позоришта, наравно са другом подставом. Сад смо ми то направили, и надамо се урадили једну фину питку комедију, љубавни троугао, што је увијек актуелно”, рекао је Еркић.

Гостовање бањалучких глумаца у Милићима организовала је Компанија “Боксит”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана