У Бањалуци представљена "Нушићијада"

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је данас промовисан Фестивал хумора, културе и забаве под називом "Нушићијада", који ће бити одржан од 26. до 28. августа у Ивањици у организацији Туристичке организације из те општине у Србији.

Вршилац дужности директора Туристичке организације Ивањица Јанко Грбић рекао је новинарима да је ово 13. обновљена "Нушићијада" и да ће ове године бити одржана под слоганом "Више од фестивала".

Он је додао да ће овом манифестацијом, између осталих садржаја, бити обиљежено и 45 година телевизијске серије "Више од игре", која је снимана у Ивањици, а присуствоваће и глумци из ове серије, као и бројни извођачи у оквиру музичких фестивала.

"Ово је врло значајан културни фестивал и у три фестивалска дана чаршија се преображава у период са краја 19. и почетка 20. вијека. Ова манифестација је проглашена за једну од пет најбољих манифестација од Туристичке организације Србије тако да је ово значајан културни фестивал и за Ивањицу, али и Србију", навео је Грбић.

Глумац београдског Позоришта на Теразијама Милан Милосављевић, који 13 година игра лик великана српске комедиографије Бранислава Нушића - заштитно лице "Нушићијаде", нагласио да је ово једна од ријетких манифестација која није такмичарског духа, него је фестивал хумора, сатире, шале. "Фестивал промовише првенствено глумачки сектор. Трудимо се да буде глумачки уз доста музике, шале. Мислим да нема позориша у Србији које није гостовало у ових година на Нушићијади", навео је Милосављевић.

 Он је нагласио да ово није фестивал само Иванићана или Србије, него и региона и да желе да представе овај фестивал и шире као фестивал ведрог духа, без политичких конотација, предрасуда и сличног. Промоцији фестивала је присуствовао и генерални конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана