Тривић: Формирањем одсјека за балет проширена дјелатност умјетности

Срна
Тривић: Формирањем одсјека за балет проширена дјелатност умјетности

БАЊАЛУКА- Министар просвјете и културе Република Српска Наталија Тривић изјавила је да је формирањем одсјека за балет у оквиру Музичке школе "Владо Милошевић" у Бањалуци проширена дјелатност умјетности у Републици Српској.

"Сада имамо нижу балетску школу коју је уписало 18 полазника, а надамо се да ће се тај број повећавати сваке године", рекла је новинарима Тривићева која је данас присуствовала првом часу у одсјеку за балет.

Она је напоменула да ће бити настављено ширење смјерова у умјетничким школама.

"До сада смо имали музичке школе, сада су то умјетничке школе са смјеровима музички, балетски, па слиједи и ликовни, глума и све оно што се повезује са средњим, али и факултетским образовањем", појаснила је Тривићева.

Директор Музичке школе "Владо Милошевић" Дамир Јованић рекао је да је школа од ове године пререгистрована у умјетничку, те је тиме стекла услове да у организује и друге одсјеке.

"На одсјек балета уписана је прва генерација од 18 ученика и надамо се да ће се у будућности развијати и друге гране умјетности", навео је Јованић.

Наставник класичног балета Брижита Карабашић изразила је задовољство што је била у прилици да помогне Музичкој школи "Владо Милошевић" да направи прве кораке у развоју балета у Бањалуци.

"Дјеца имају вољу, жељу и таленат и тај потенцијал треба искористити. Ту не смијемо заборавити ни родитеље који треба да подрже своје малишане да покажу шта знају", рекла је Карабашићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана