Тривић: Фестивал "Кестенбург" прилика за сусрет младих умјетника

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је значај Међународног фестивала студентских позоришта "Кестенбург" јер је добра прилика за сусрет младих умјетника из региона и свијета.

Тривићева, која је данас са директором овог фестивала Александром Пејаковићем разговарала о организацији предстојећег Фестивала, који ће бити одржан крајем новембра у Бањалуци, истакла је да је изузетно радује што ће публика имати прилику да ужива у још једном фестивалском издању "Кестенбурга", које ће окупити младе умјетнике из различитих дијелова свијета који ће се представити са најразличитијим темама.

"Овај фестивал је одлична прилика за наше студенте умјетности да се представе, али и сјајна прилика за сусрет са младим умјетницима из региона и свијета. Овакви сусрети увијек инспиришу и изњедре неку нову сарадњу и због тога сматрам веома важним одржавање овог фестивала", рекла је Тривићева. Она је додала да је охрабрујуће што су и други организатори успјешно реализовали позоришне фестивале широм Републике Српске упркос пандемији вируса корона, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

Тривићева је навела да ће ресорно министарство у овој години суфинансирати укупно 192 културна пројекта у укупном износу од 670.000 КМ, од чега у области позоришне продукције 12 пројеката, а 11 пројеката у области позоришних манифестација. Пејаковић је рекао да ће се овогодишње издање фестивала одржати од 28. до 30. новембра на сцени Бањалучког студентског позоришта и Народног позоришта Републике Српске, као и да ће такмичарски програм окупити око 60 учесника, међу којима и студентски ансамбл из Јужне Кореје. Министарство просвјете и културе Републике Српске један је од покровитеља фестивала "Кестенбург"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана