Талентовани плесач ангажован као кореограф у "Ритму Европе"

Срна
Foto: Срна

ПАЛЕ - Деветнаестогодишњи плесач Милан Милинковић са Пала, који има 10 титула првака БиХ и више од 40 златних медаља, због свог талента одабран је да ради као кореограф у најпознатијем музичком фестивалу на Старом континету - "Ритам Европе".

Милан је већ био представник Источног Сарајева у овом такмичењу, гдје је освојио треће мјесто са својом екипом.

Он за Срну каже да су директори програма пажљиво пратили његов таленат и видјели да може бити дио њиховог тима.

Милинковић, који похађа четврти разред Средњошколског центра "Пале" смјер туристички техничар, бави се плесом 11 година, а као свој највећи успјех сматра освајање Свјетског купа у диско денсу.

"Тренутно радим у Србији 24 општине, а у Републици Српској 15 општина у склопу музичког фестивала", наводи Милинковић.

Он истиче да је у својој каријери промијенио четири клуба, а да ускоро отвара свој плесни студио "Фуего".

"Уложио сам пуно љубави, жеље и новца у своје знање, које сада желим да пренесем на друге. Ускоро планирам да отворим плесни студио, али све зависи од епидемиолошке ситуације", каже Милинковић и додаје да је плес веома битан за развој дјеце јер се развија комплетна моторика, а потребно је да се укључе и ментално.

 

Он истиче да је у плану рад са полазницима од двије до 18 година четири пута седмично и то "диско денс", "хип хоп", "џез балет" и плес за младенце.

 

Све информације заинтересовани могу пратити на "Инстаграм" профилу "фуего.данцетеам", а клуб ће се налази на Палама и у Источном Сарајеву.

 

Према његовим ријечима, највећа подршка и помоћ од самог почетка су му породица, дјевојка Ивана, пријатељи и разредни старјешина Рада Томчић.

 

Милан поручује младима да вјерују у своје снове и не дозволе никоме да их спутава у томе што су замислили.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана