Светосавска награда за 40 наставника и васпитача

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Министарство просвјете и културе Републике Српске наградило је Светосавском наградом 40 истакнутих наставника основних и средњих школа и васпитача у Српској за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања ученика и дјеце у школској 2019/2020. години.

Из ресорног министарства је саопштено да је на основу пристиглих пријава на јавни позив за избор кандидата за додјелу Светосавске награде одабрано седам васпитача из предшколских установа, 24 наставника разредне и предметне наставе у основним школама, те девет професора средњих школа у Републици Српској.

Њима се Светосавска награда додјељује за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања дјеце и ученика и допринос квалитетнијем васпитању и образовању у Републици Српској у радној/школској 2019/2020. години.

Кандидате за додјелу Светосавске награде, према нивоима васпитања и образовања, могле су предлагати предшколске установе, основне и средње школе, стручни активи средњих школа, те струковна удружења васпитно-образовних радника.

Награда ће овогодишњим добитницима бити додијељена на начин прилагођен тренутној епидемиолошкој ситуацији у Српској и у складу са мјерама које прописују надлежне институције, те ће свечана манифестација бити организована путем телевизијског преноса на програму Радио-телевизије Републике Српске 28. јануара.

Светосавска награда, која се састоји од Светосавске повеље и новчане награде, додјељује се истакнутим васпитачима, стручним сарадницима и наставницима за претходну радну/школску годину с циљем указивања на значај и вриједност позива васпитно-образовних радника у Републици Српској и развоја и унапређења васпитно-образовног система у Српској.

Добитници Светосавске награде у области предшколског васпитања и образовања су Слађана Мишић, васпитач у Центру за предшколско васпитање и образовање Бањалука, Биљана Арсеновић и Десанка Пандиловски, васпитачи у Дјечијем вртићу "Чика Јова Змај" Бијељина, Горан Гашић, васпитач у Дјечијем вртићу "Драган и Зоран" Бијељина, Бранкица Јаковљевић, васпитач у Центру за предшколско васпитање и образовање Бањалука, Драгана Милинковић, васпитач у Дјечијем вртићу "Полетарац" Сребреница и Сања Кисин, васпитач у Јавној установи за предшколско васпитање и образовање дјеце "Наша радост" Требиње.

Добитници Светосавске награде у области основног васпитања и образовања су Милана Попржен, наставник математике у Основној школи /ОШ/ "Георги Стојков Раковски" Бањалука, Гордана Јевђенић, наставник математике у ОШ "Јован Цвијић" Бањалука, Рада Бјелић, наставник енглеског језика у ОШ "Доситеј Обрадовић" Бањалука, Ранка Јовановић Блашковић, наставник физике и математике у ОШ "Вук Стефановић Караџић" Добој, Драженка Шобат, наставник разредне наставе у ОШ "Иво Андрић" Бањалука, Наташа Плавшић, наставник разредне наставе у ОШ "19. април" Дервента, Свјетлана Марић, наставник географије у ОШ "Петар Кочић" Приједор.

Светосавску награду у области основног васпитања и образовања добили су и Миле Кољанчић, наставник математике и физике у ОШ "Бранислав Нушић" Бањалука, Зора Бојанић, наставник разредне наставе у ОШ "Свети Сава" Бањалука, Милоранка Дејановић, наставник биологије у ОШ "Бранко Радичевић" Бањалука, Наташа Вукадин, наставник разредне наставе у ОШ "Свети Сава" Фоча, Бранислав Милановић, наставник разредне наставе у ОШ "Меша Селимовић" Јања, Бијељина, Гордана Гајановић, наставник разредне наставе у ОШ "Доситеј Обрадовић" Бањалука, Мирјана Сворцан Тољ, наставник српског језика у ОШ "Свети Сава" Билећа.

Добитници награде су и Драгана Радуловић, наставник разредне наставе у ОШ "Георги Стојков Раковски" Бањалука, Марина Радаковић, наставник разредне наставе у ОШ "Вук Караџић" Нови Град, затим Драгана Бркић, наставник разредне наставе у ОШ "Бранко Ћопић" Приједор, Биљана Ђокић, наставник енглеског језика у ОШ "Меша Селимовић" Јања, Бијељина, Милан Вујовић, наставник разредне наставе у ОШ "Јован Јовановић Змај" Требиње.

У области основног васпитања и образовања награду су добили и Мирјана Продановић Бојановић, наставник физичког васпитања у ОШ "Бранко Ћопић" Прњавор, Бранкица Ђукић, наставник разредне наставе у ОШ "Никола Тесла" Прњавор, Његош Арнаут, наставник ликовне културе у ОШ "Вук Караџић" Власеница, Драженка Лаловић, наставник разредне наставе у ОШ "Десанка Максимовић" Челопек, Зворник, те Будимка Марчета, наставник српског језика у ОШ "Вук Караџић" Нови Град.

Добитници Светосавске награде у области средњег образовања и васпитања су Љубиша Рокић, професор филозофије и социологије Пољопривредној школи Бањалука, Сунчица Лончар, професор флауте у Музичкој школи "Владо Милошевић" Бањалука, Слободан Ивковић, професор машинске групе предмета у Машинској школи Приједор, Милорад Цвјетковић, професор рачунарства и информатике у Гимназији Градишка, Жељка Дамјановић, професор српског језика и књижевности у Економској школи Добој.

Добитници награде су и Нада Васиљевић, професор математике и програмирања у Техничкој школи "Михајло Пупин" Бијељина, Светлана Томић, професор хемије у Средњошколском центру Сребреница, те Драган Илић, професор географије у Средњошколском центру "Милорад Влачић", Власеница и Љиљана Рајовић, професор виолине у Музичкој школи Требиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана