Светла Радулова најбољи сликар

Р. Ми.
Светла Радулова најбољи сликар

Требиње - Бугарска сликарка Светла Радулова проглашена је за најбољег умјетника Четврте међународне ликовне колоније “Коло”, која је у Музеју Херцеговине завршена заједничком изложбом слика 25 умјетника из осам земаља региона и додјелом награда најбољим учесницима и промоторима манифестације.

Радулова, која је изразила захвалност организаторима за ово ласкаво признање, награђена је организовањем самосталне изложбе у Музеју Херцеговине до краја ове године. Шпански сликар Хосе Мануел Азнар Дијаз најбољи је умјетник овогодишњег сазива колоније, по оцјени његових колега.

- Част ми је што сам био дио ове колоније, хвала организаторима и дивним колегама, ово је фантастично искуство које ћу памтити заувијек - навео је Дијаз, који је награду - опрему и сликарски прибор поклонио дјеци, најмлађим полазницима колоније, на опште задовољство присутних.

За најбољег промотора колоније и града Требиња међу учесницима проглашен је академски сликар Миомир - Мишо Вемић из Никшића. Директор Музеја Херцеговине Ивана Грујић истакла је да је ово вече захвалности свим умјетницима учесницима колоније, који су унијели много радости и љубави у град.

- Између свих нас владало је братство и позитивна енергија и у том духу наставићемо и сљедеће “Коло”. У “Коло” нас је повео Дражен Милић, придружили су се наш музеј и град Требиње, а од ово године прикључило нам се и ресорно министарство. То је коло љубави, којем се тешко може одољети. Оплеменили сте простор музеја, али и простор свих оних који су на хуманитарној аукцији за нашег обољелог дјечака Матију Дармановића купили слике, оплеменили сте и наше душе, показали сте најљепшу страну људског бића, помогли сте онима који су у невољи - казала је Грујићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана